En mors bekendelser #1

Morskabet og ADHD

Efter mit første indlæg omkring min hverdag med ADHD, som i kan læse her
Har jeg fået virkelig mange beskeder og spørgsmål om hvordan det er at være mor med ADHD, så det vil jeg forsøge at svare på. Der er virkelig mange som har efterspurgt mere om hvordan min hverdag er. Så værsgo, den er helt uredigeret ærlig og faktisk aldrig noget jeg har delt med andre før.

Jeg har skrevet nedenstående med et glimt i øjet og en smule selvironi – at lave “sjov” med noget som er hårdt er min facade og min måde at “overleve” på (Dramaqueen I know, but you get the point ;))

Zombie-mor om morgenen

Kender i den type der sætter 5 alarmer og alligevel kommer for sent op? Ja det er mig, enten så slukker jeg dem i søvne eller også så høre jeg dem helt enkelt ikke. Men taber mit yngste yngel sutten eller går den store i søvne, så er jeg vågen. Jeg er altid sent oppe, jeg fungere simpelthen bedst i de sene aften/natte timer. Jeg synes faktisk at nu vi snakker så meget om ligestilling osv at der burde laves senere mødetider for sådan nogen som mig 😉 Det ville i hvertfald gøre at Melika aldrig kom for sent i skole. Ja det sker, altså at hun kommer for sent – alt for ofte. Det er noget jeg er meget obs på, fordi hun jo skal passe sin skole, så jeg føler mig virkelig som en lorte mor, når jeg sover for længe.

Nogle dage kan det første time, efter jeg er stået op være et sandt helvede for mig, min hjerne er tydeligvis ikke færdig med at sove, og tålmodigt må jeg vente på den kickstarter, så jeg ikke render rundt som en levende zombie.

Hvor lagde jeg babyen?

Jeg er glemsom, som i virkelig glemsom, lige fra hvor jeg har lagt mine nøgler (som jeg for øvrigt har præsteret at lede efter i flere timer, nogen gange dage – flere gange end du drømmer om. Det er mindst lige så frusterende for mig som er det for min omverden. Jeg har glemt Melika skulle på tur så mange gange, at hun skulle have dimser med i skole osv. Halleluja for en hjerne som kan tænke kreativt og ud af boksen, så hun ikke har skulle stå som den enste uden at have noget med.

Men helt ærligt, så går det mig virkelig på og jeg har flere gange brudt grædende sammen på vej i bilen, fordi jeg vitterlig ville ønske at jeg havde en normal hjerne som huskede alle de her ting. Man føler sig bare som den dårligste mor i verden, og håber for alt i verden at ens guld ikke bebrejder en når de en dag bliver voksne. Heldigvis griner vi begge sammen af det nu, men jeg kan da godt mærke at Melika nogen gange er ret træt af det – hvilket jeg forstår og acceptere fuldt ud. Jeg har sjovt nok aldrig glemt at hente hende – ikke endnu i hvertflad.

Misunder “overskudsmødre”

Især et punkt bliver jeg virkelig udfordret og føler mig som en lorte mor, det er ved fællespisninger / komsammen. Jeg beundre virkelig de mødre som finder overskuddet til at komme med de lækreste gourmetretter, frugtfade skåret ud i figurere og kager som kunne få en hver bagedyst vinder til at bøje sig i støvet. Jeg misunder deres overskud, helt sindssygt. Jeg er heldig hvis jeg kommer ud af døren til tiden, men kolde pizzaer fra det lokale pizzaria og har jeg husket at skifte mine slidte H2O klipklappere (som jeg for øvrigt har “lånt” af min mor – sorry mor) ud med rigtige sko, så har jeg virkelig flottet mig. You get the Picture 😉

Jeg er ikke god nok som mor

I straten var jeg rigtig god til blame mig selv, slå mig selv oven i hovedet for alle mine mangler og alle de fejl jeg lavede. Det gjorde virkelig ikke tingene bedre. Så besluttede jeg at omfavne den jeg var, at acceptere min ADHD på godt og ondt. Hvis jeg har en dårlig dag hvor alt er gået skævt, har jeg lært mig selv at tænke på dagen imorgen som en ren tavle, som venter på at blive skrevet. Det har hjulpet mig enormt meget. De dårlige dage kæmper jeg mig gennem og de gode dage nyder jeg ekstra meget og bruger min energi på noget af det jeg elsker.

Rutiner kedeligt men praktisk

Jeg har det sidste år forsøgt mig med bulletjorunal som faktisk har hjulpet mig helt ekstremt meget til at få nogle gode rutiner og mere orden i mit liv. Det vælter stadig ind i mellem, men jeg ved det virker også er det lettere at finde tilbage til rutinerne igen. Det er blevet min bibel, mit aller helligste som husker alt lige fra aftaler til hvornår jeg sidst har skiftet sengetøj.

Jeg har kun det her liv, så jeg prøver på trods af alt at få det bedste ud af det.

Husk at klappe af dig selv

Husk at klappe jer selv på skulderen, anerkend at I faktisk er pisse seje. Vi har en tildens til at tale dårligt om os selv (jeg har i hvertfald) og det er så forstærkende. Brug jeres energi på at elske jer selv, fremhæv jeres gode sider, gør noget godt for jer selv. Husk at nyde jeres liv på trods af de udfordringer og forhindringer som i hver især kæmper med. ELSK JER SELV FOR DEN I ER!

Et lille glimt ind i min virklighed – mit koas /Louise

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En mors bekendelser #1